Kijk ook op ons pagina en meld je aan als vriend/vriendin blijf ons volgen!

 

Ontstaan van de Halsbânsjongers Penjum.

 

Tijdens een Playback-optreden met de Pingjumer Merke 2010 stonden Vader Abraham en z’n zonen het Smurfenlied te zingen. De voorbereidingen waren al heel gezellig en ook ons optreden ging hartstikke “goed”.Afijn ons debuut was aanleiding tot meer…………

Op 10 december 2010 hebben wij de eerste repetitieavond georganiseerd met een opkomst van 12 enthousiaste zangers. Op 8 januari 2011, tijdens het Nieuwjaarsconcert van Harmonie Pingjum, hebben we ons eerste officiële optreden in de prachtige Victoriuskerk gepresenteerd. Een “boppeslach”………Dit optreden van ons viel, zowel bij het publiek als bij de zangers, zo goed in de smaak dat we besloten hebben om onder de naam “Halsbânsjongers” verder te gaan.

Om de 14 dagen op een maandagavond tussen 19.30 -21.30 uur  oefenen we met een dirigente, 2 accordeonisten én 13 zangers in de “Nije Bân”. In de pauze worden de kelen gesmeerd met koffie/thee en na de repetitie wordt nog een tijdje nagekaart en is er een gezellig moment om de schorre kelen met bier of Penjumer Berenburg te blussen…………..

Het repertoire bestaat hoofdzakelijke uit zeemansliederen in verschillende talen; ook Friese liedjes, smartlappen en bekende meezingers.

We hebben reeds diverse optredens verzorgd, zoals tijdens een Nieuwjaarsconcert, jubilea, kermissen, in ziekenhuizen en verzorgingshuizen e.d. In 2014 hebben op een groot evenement als  Sail Harlingen 2014 opgetreden, alleen het weer zat niet mee , maar het was een geweldige dag. 

Al met al: een aanwinst voor ons Dorp “Pingjum” en wijde omgeving

 

Website Designer WF Us Thus   / Gerrit Feenstra / Copyright © 2011 Alle rechten voorbehouden aan  De Halsbânsjongers